Software

Links naar bruikbare apps, tooltjes, software en websites voor in de lessen.



Symbaloo, social bookmarking. Registreer jezelf, zodat je op een mooie en kleurige manier je links kunt ordenen. Zo kun je ze snel terugvinden, in groepen indelen, ze gebruiken op het touchscreen en je kunt ze delen met anderen. Bijvoorbeeld met een groep leerlingen voor in bepaalde lessen. Een aanrader!






Gynzy, online smartboard. Registreren en je kunt gratis twee maanden uitproberen hoe het is om met een smartboard te werken in je lessen. Simpel, maar heel goed te gebruiken.



Leermiddelen database Digischool. Waarom zou je het wiel opnieuw proberen uit te vinden? Op deze database vind je enorm veel materiaal om te gebruiken in je lessen, voor allerlei vakken. Niet alles is direct te gebruiken, sommige dingen zijn helemaal niet te gebruiken. Goed zoeken en je vindt vast wel iets van je gading. Meld je aan als lid.



WikiWijs. Zoek, maak en deel lesmateriaal. Met je leerlingen een Wiki maken is erg leuk en een moderne manier om ergens aan samen te werken.
Ook is er enorm veel bruikbaar lesmateriaal te vinden.











Op Edmodo.com is het mogelijk om je aan te melden als docent en gratis gebruik te maken van de mogelijkheid om een online klaslokaal te bouwen. Dat klaslokaal kun je toegankelijk maken voor een bepaalde groep of klas en op die manier kunnen deelnemers aan die groep of klas documenten inzien, bewerken en opslaan. Ook is er de mogelijkheid om samen te werken.Een mooie mogelijkheid om je lessen en lesmateriaal online overal beschikbaar te maken voor de mensen die jij zelf uitkiest.


Nog zo'n leuke toepassing voor in de les: een krant maken. Zonder software of ingewikkelde websites door te hoeven worstelen. Geheel visueel, je ziet direct wat je kunt doen en wat er gebreurt als je iets hebt gemaakt. De krant is uit te printen en te bewaren. Met deze online tool heb je de mogelijkheid om zelf een eigen krant in elkaar te zetten. Geen gedoe meer met tekstverwerkers, scharen en lijm, want de lay-out van de krant is al helemaal gemaakt. Je hoeft nu alleen nog maar de (zelfgeschreven) tekst in de gewenste artikelruimtes (tekstruimtes) te schrijven.



Nieuws in de klas: Nederlands ontdekken met de krant

Nederlands leren met de krant. Nederland leren kennen door de krant. Een krant kan prima dienen bij het leren van een taal. Deze lesbrieven zijn het antwoord op de veelgestelde vraag naar lesmateriaal bij het vak Nederlands als tweede taal (NT2) of bij leerlingen die moeite hebben met het lezen van Nederlands. De opdrachten zijn te downloaden als pdf en op elk niveau te gebruiken, maar bij voorkeur vanaf het derde leerjaar. Naast taalvaardigheid komen ook kennis van Nederland en de Nederlandse media aan bod.





Hieronder staan de lesbrieven die je los van elkaar kunt downloaden:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten